Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Στο "Φαράγγι των Κενταύρων" της Φολόης

Η συντροφιά του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας βρέθηκε στο χωριό Φολόη στις 9 το πρωί, όπου και συνάντησε τον οδηγό μας Γιάννη Μαρκόπουλο και ξεκίνησε κατ' ευθείαν για την αρχή του μονοπατιού. Το πρώτο κομμάτι της διαδρομής έλουζαν οι άγουρες ακτίνες του Ηλίου, δίνοντας την δυνατότητα στον φωτογράφο μας να παίξει μαζί τους. Φτάνοντας στην είσοδο του φαραγγιού, αμέσως καταλάβαμε τι θα επακολουθούσε. Πρόκειται για έναν στενό λαβύρινθο με ψηλά τοιχώματα που όσο βαθύτερα προχωράς, τόσο περισσότερο σε συνεπαίρνει. Χαμηλή θερμοκρασία, κατάφυτο τοπίο και ο ουρανός να σε κοιτάζει από την κλειδαρότρυπα. Στην άλλη άκρη του φαραγγιού, έπειτα από μιάμιση ώρα (που φαίνεται 15 λεπτά) φτάνουμε δίπλα στο ποτάμι κάνοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα. Από εκεί και πέρα έμενε μόνο η μικρή σε μήκος ανηφόρα της επιστροφής στη Φολόη. 

Ένα στενό πέρασμα του Φαραγγιού των Κενταύρων

Μια υπέροχη εμπειρία, ένα μαγευτικό μέρος, άψογη καθοδήγηση και φιλοξενία, ευχάριστη παρέα και αναμονή της επανάληψης της διαδρομής είναι τα σημεία αναφοράς. 


Ευχαριστούμε τον Γιάννη τον οδηγό μας, αλλά και όσους ακολούθησαν και αυτή την δράση του Συνδέσμου.

Η αυριανή μας εξόρμηση θα περιλαμβάνει διαδρομή που ξεκινάει ανάμεσα στα χωριά Πόθο και Λάσδικα και μέσω του χωριού Νεράιδα θα καταλήξουμε πάλι στην αφετηρία χρησιμοποιώντας φαράγγια σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου