Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Στις γειτονιές των Ξωτικών

Η σημερινή δεύτερη ημέρα εξορμήσεων του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας, περιελάμβανε περιπλάνηση στα μονοπάτια των παραμυθιών. Η φαντασία μας θα μπορούσε να γεννήσει ένα ξωτικό, μία νεράιδα ή ένα στοιχειό σε κάθε γωνιά της διαδρομής μας. 

παραπόταμος του Ενιπέα Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας

Ξεκινώντας από έναν απλό καθημερινό αγροτικό δρόμο, ανάμεσα στα χωριά  Πόθος και Λάσδικα, ένα μονοπάτι με κουμαριές μας οδήγησε στη ρεματιά που κρύβεται κάτω από τις φτέρες και πίσω από τα πλατάνια. Κάθε ματιά πίσω μας στην πρωινή ομίχλη, μας φανέρωνε εικόνες ενός μαγικού κόσμου, παίζοντας με το μυαλό μας, τις σκιές των δέντρων και την αντανάκλαση από τις δροσοσταλίδες. Σε αυτό το τοπίο σταδιακά προστέθηκε και το κελάρυσμα του νερού, που σιγά σιγά άρχισε να ακολουθεί τα βήματά μας. 


Ακολούθησε ένα μικρό διάλειμμα στα ταξίδια της σκέψης μέχρι το χωριό Νεράιδα. Στη συνέχεια η βλάστηση άρχισε να πυκνώνει ξανά και  η συνάντησή μας με τον Ενιπέα ποταμό μας επανέφερε στις πρότερες σκέψεις. Πλατάνια, κισσοί, αγριολούλουδα, μανιτάρια και άγρια βότανα που σκόρπιζαν την μυρωδιά τους ολόγυρα στην υγρή φύση, μας γέμισαν προσμονή για κάθε επόμενη στροφή των ορμητικών νερών του ποταμού. Γεμάτοι από εικόνες άγριας ομορφιάς, φτάσαμε μέχρι τις πηγές του Ενιπέα, από όπου πήραμε τον δρόμο της επιστροφής προς τη βάση μας.

Νεράιδα - Μηλιές διαδρομή Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

Στο τελευταίο αυτό κομμάτι οργανώθηκε και το πρόγραμμα της τρίτης κατά σειρά εξόρμησης του Συνδέσμου μας, που περιλαμβάνει επισκέψεις σε μεμονωμένα αξιοθέατα της περιοχής μας, που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στις διαδρομές μας. 

καταρράκτης Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας









1 σχόλιο:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΠΙΟΥ , ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή