Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Επετεύχθει ο στόχος στο "2ο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού Δρυοδάσους Φολόης"

Φωτογραφίες: Γιώργος Κασκαντίρης

Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμό μας το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού Δρυοδάσους Φολόης», μια εκδήλωση που θα προσπαθήσουμε να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή της αποκριάς κάθε έτους. Θεσμός, όμως προσπαθεί να γίνει και η βροχή που συνοδεύει το παιχνίδι μας. Έτσι, όπως ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου για να συμμετάσχει στο παιχνίδι, με τον ίδιο τρόπο συγκεντρώνονταν και τα απειλητικά σύννεφα από πάνω του.



Στο σημείο συγκέντρωσης δόθηκαν
οι οδηγίες και οι κανόνες του παιχνιδιού και σύντομα μεταφερθήκαμε στο σημείο που όριζε το σενάριο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.


Ξεκίνησε λοιπόν με την αυτοψία στο ενός έτους δεντράκι, που είχε ασθενήσει. Τρία λεπτά αργότερα ξεκίνησε και η βροχή. Η βροχή αυτή όμως, δεν τρόμαξε καμία από τις ομάδες, οι οποίες με έντονη τη θέληση να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου, συνέχισαν να ψάχνουν για στοιχεία ανάμεσα στις θεόρατες Βελανιδιές. 





Αφού εντόπισαν το μέρος που οι νύμφες έκρυβαν την Αμβροσία, ανακάλυψαν μία από τις Αμαδρυάδες και αυτή με τη σειρά της, τις οδήγησε στην Δρυάδα, την προστάτιδα του δάσους.




Εκεί κατάλαβαν ότι βασικός υπαίτιος για την ασθένεια ήταν ό Σάτυρος Τέρπων. Αυτό που έπρεπε να κάνουν λοιπόν ήταν να λύσουν τα μάγια, να τιμωρήσουν τον Σάτυρο και να μεταφυτέψουν το σπόρο του δέντρου βαθύτερα στο δάσος, όπου θα φυλάσσεται καλύτερα.
Έπειτα από μιάμιση ώρα ο στόχος επετεύχθει από την ομάδα «Πανοραμίξηδες», με μέλη από την Αχλαδινή, το Λάλα και τον Πύργο. Ο σπόρος πλέον θα φυτρώσει γεμάτος υγεία και με την προστασία των Νυμφών του δάσους.
Γεμάτοι χαρά από την επιτυχία αυτή, όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο καφενείο «Το Ναυάγιο» στο χωριό Μηλιές, όπου υπήρχε η ζεστασιά της σόμπας και κέρασμα από τον Σύνδεσμό μας και πραγματοποιήθηκε η απονομή των επαίνων και των μεταλλίων.



Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, και τους περιμένουμε του χρόνου για την λύση ενός ακόμη μυστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου