Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση για τα σκουπίδια της Φολόης

Αυτή την εποχή, το δρυοδάσος της Φολόης έχει την τιμητική του. Κάθε Σαββατοκύριακο δεκάδες τουριστών (πεζοπόροι, ποδηλάτες, λάτρεις του μηχανοκίνητου τουρισμού κ.α.) συρρέουν για να απολαύσουν την ηρεμία, την ενέργεια και την ομορφιά του μοναδικού αυτού δάσους! Έπειτα, μάλιστα από τον εθελοντικό καθαρισμό που διοργάνωσαν οι Σύλλογοί μας, το απολαμβάνουν πολύ πιο καθαρό και πιο αγνό στα συγκεκριμένα κομμάτια... Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Όπως είχαμε ανακοινώσει μετά το πέρας του καθαρισμού, είχαμε μαζέψει ένα αρκετά μεγάλο όγκο σκουπιδιών. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας που ανέλαβε την ευθύνη αποκομιδής των απορριμμάτων, δεν είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει όλα τα σκουπίδια την ίδια ημέρα. Μας διαβεβαίωσε όμως όλους, ότι οι σαράντα περίπου σακούλες που περίσσευαν θα συλλέγονταν τη Δευτέρα (4 Μαΐου) και μας ζήτησε να τις μεταφέρουμε στον κεντρικό δρόμο προς τη Φολόη, ώστε το απορριμματοφόρο να μην παρεκκλίνει της πορείας του! Το αποτέλεσμα ήταν να μην γίνει η αποκομιδή τους την Δευτέρα 4 Μαΐου, αλλά ούτε ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα. Έπειτα από συνεχείς ενοχλήσεις από μέρους μας, πήραμε ισάριθμες διαβεβαιώσεις ότι τα σκουπίδια θα μεταφερθούν το ταχύτερο δυνατό. Τελικά, σήμερα, 14 Ιουλίου, παραπάνω από δύο μήνες αργότερα, τα σκουπίδια που ήταν προϊόν μιας αγαθοεργίας, έχουν το ρόλο του χειρότερου αξιοθέατου του δάσους μας και μας δυσφημίζουν σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Για άλλη μια φορά δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια συντάσσοντας διαμαρτυρίες και περιμένοντας κάποιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προτιμούμε να ακούγεται το δάσος στα πέρατα του κόσμου για την ομορφιά του και όχι γιατί κάποιοι αποφασίζουν να είναι απόντες όταν χρειάζεται να επιδείξουν υπευθυνότητα. Αντίστοιχα, απόντες όλο αυτό το διάστημα ήταν και οι «ευαισθητοποιημένοι» πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Η συγκομιδή και αποκομιδή των εν λόγω σκουπιδιών έγινε από τους δύο Συλλόγους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μας επιτρέπουν τα μέσα που διαθέτουμε.

Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας

Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ωλονός»