Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

3ο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού Δρυοδάσους Φολόης - Σενάριο

Το ετήσιο ραντεβού μας έφτασε και φέτος. Για τρίτη χρονιά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνει το παιχνίδι που αρκετοί έχουν ήδη λατρέψει. Να θυμίσουμε ότι είναι προαιρετικό αλλά πιο όμορφο, οι συμμετέχουσες ομάδες να έχουν ένα καρναβαλικό θέμα στην αμφίεση τους!


Έπειτα από την ανακάλυψη του δέντρου με τα χρυσά μήλα την πρώτη χρονιά και την διάσωση του ιδίου δέντρου την δεύτερη, φέτος το πρόβλημα που ζητάει από εμάς την λύση του σχετίζεται με την σταδιακή εξαφάνιση αστεριών, τον Κένταυρο Φόλο και ταξίδια στο χωροχρόνο! Πιο αναλυτικά το γράμμα αγωνίας που λάβαμε λέει τα εξής:

Αγαπητέ φίλε,

    ονομάζομαι Κυριάκος Αστερίδης και είμαι Αστρονόμος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο της Αιγύπτου. Μου έδωσε τα στοιχεία επικοινωνίας, ο θείος σου Ονούφριος Ψαχνωμήλας, αφού είχα μία συζήτηση μαζί του, με θέμα μια παρατήρηση που κάναμε εδώ στο Αστεροσκοπείο και αφορά στον αστερισμό του Κένταυρου. Η συζήτησή μας είχε φτάσει σε αδιέξοδο, όταν ο θείος σου μου εξιστόρησε τις τεράστιες επιτυχίες που είχατε εσύ και οι φίλοι σου σε παρόμοιους άλυτους γρίφους τα προηγούμενα χρόνια. Η διαφορά είναι ότι η παρατήρησή μας δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει. Μπορούμε μόνο να εικάζουμε. Όμως, όπως μου εξήγησε ο θείος σου, η τετράγωνη λογική σας, η αναλυτική σας σκέψη και το χάρισμα στη συνεργασία που διαθέτετε, είναι χαρακτηριστικά που θα μετατρέψουν σε χειροπιαστές απαντήσεις τις    δικές μας εικασίες!
     Όπως προείπα, η παρατήρησή μας αφορά στον αστερισμό του Κένταυρου. Εντοπίσαμε ένα παράξενο φαινόμενο... Κάποια από τα 281 αστέρια του άρχισαν να «σβήνουν» και να εξαφανίζονται. Αν απλά ένα αστέρι ή δύο χανόντουσαν θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι το φαινόμενο προκλήθηκε από εκρήξεις των αντίστοιχων αστεριών. Η μαζική εξαφάνιση τους όμως, μας οδηγεί στη σκέψη ότι κάτι άλλο συμβαίνει.
    Στην μυθολογία των λαών της Μεσογείου που βρίσκονταν σε ακμή την εποχή της πρώτης καταγραφής του σύμπαντος, έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες για το πώς δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος αστερισμός. Μία από τις επικρατέστερες, σύμφωνα με τον Απολλόδωρο, μας μιλάει για την μεγάλη θλίψη του Ηρακλή όταν σκοτώθηκε κατά λάθος ο Κένταυρος Φόλος από τα φαρμακερά του βέλη στη μάχη με τους υπόλοιπους Κένταυρους, οδηγώντας την ψυχή του φίλου, του Φόλου στον ουρανό.
    Συνδυάζοντας την σταδιακή εξαφάνιση του αστερισμού του Κένταυρου με αυτή τη θεωρία, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι για κάποιο λόγο αλλάζουν τα δεδομένα στη μάχη του Ηρακλή με τους Κένταυρους!
    Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω άλλη μία παρατήρηση που κάναμε. Σε ένα από τα πλανητικά συστήματα που ανήκουν στον Αστερισμό του Κένταυρου, την Κυριακή 13 Μαρτίου στις δώδεκα το μεσημέρι, θα συμβεί ένα καταπληκτικό φαινόμενο. Ολική ευθυγράμμιση των πλανητών. Αυτά τα φαινόμενα συνήθως επιφέρουν αλλαγές στο χωροχρόνο και δημιουργούν ανωμαλίες στις διάφορες διαστάσεις. Τις περισσότερες φορές με τη γένεση πυλών του χωροχρόνου στη δική μας διάσταση.
    Αν πραγματικά όλα όσα προανέφερα έχουν σχέση με τον Κένταυρο Φόλο και τη μάχη του Ηρακλή με τους υπόλοιπους Κένταυρους, τότε οι πύλες θα ανοίξουν πολύ κοντά στην περιοχή  που διαδραματίζεται η ιστορία μας. Νομίζω ότι αν ξεκινήσετε από την άκρη του δάσους της Φολόης, π.χ. στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, θα μπορέσετε να εντοπίσετε εύκολα αν πραγματικά υπάρχουν ανωμαλίες στη διάστασή μας.
    Είμαι σχεδόν σίγουρος, έπειτα από τα λεγόμενα του θείου σου, ότι ήδη έχεις αποφασίσει να είσαι στο σημείο που σου υπέδειξα την Κυριακή. Για το λόγο αυτό, οποιοδήποτε άλλο στοιχείο προκύψει από τους υπολογισμούς μας θα στο στείλω άμεσα.
    Είναι αλήθεια ότι μέσα μου κάτι μου λέει πως έπραξα ορθά που πήρα το θάρρος και επικοινώνησα μαζί σου και ότι την Κυριακή θα έχουμε όλοι μας την απάντηση στο πρόβλημά μας!

Με εκτίμηση
Κυριάκος Αστερίδης

Ας τρέξουμε όλοι μαζί να βρούμε τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς στο πανέμορφο δρυοδάσος της Φολόης και να γιορτάσουμε τις Απόκριες όπως εμείς ξέρουμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου