Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βουραϊκού 23/10/2016

Φωτογραφίες: Ασπασία Μουλαγιάννη, 
                     Αντώνης Καραμπίλας, 
                     Σπήλιος Μιχαλόπουλος

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ξεκινήσαμε με το λεωφορείο, το οποίο είχε οργανώσει ο σύνδεσμος μας, με σκοπό να μεταφερθούμε στο σημείο όπου θα ξεκίναγε η πεζοπορία μας, στο χωριό Ζαχλωρού. Η παρέα μας αποτελούνταν από πεζοπόρους από τις περιοχές Λάλα, Αμαλιάδα, Στρέφι, Μηλιές, Μιράκα, Πλάτανο και Αθήνα.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του Βουραϊκού


Ξεκινήσαμε με έναν πρωινό καφέ σε ένα παραδοσιακό και γραφικό καφενείο της περιοχής, και κάπως έτσι άρχισε η πεζοπορία μας με την πρωινή ομίχλη να μας συντροφεύει για το πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής, η διάρκεια της οποίας ήταν περίπου 4:30 ώρες κατάβαση.

Ακολουθώντας τις γραμμές του οδοντωτού συναντήσαμε γέφυρες που έπρεπε να διασχίσουμε και τούνελ που έκαναν την διαδρομή μας λίγο πιο περιπετειώδη και όλα αυτά ανάμεσα στους τεράστιους βράχους του φαραγγιού που αντηχούσαν τα ορμητικά νερά του βουραϊκού. Το βουητό του βουραϊκου που είχαμε παρέα μας καθ' όλη την διάρκεια της διαδρομής, μας θύμιζε τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του Βουραϊκού


Με άλλη μια στάση προς το τέλος περίπου της διαδρομής, στα Νιάματα, πήραμε δυνάμεις για να για να συνεχίσουμε, με τον καιρό να είναι σύμμαχος μας απολαμβάνοντας την υπόλοιπη διαδρομή, ξένοιαστα, καθώς εκείνη την μέρα δεν πραγματοποιούντουσαν δρομολόγια του οδοντωτού λόγω κατολισθήσεων των προηγούμενων ημερών. 

Στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα σε τοπική ταβέρνα του διακοφτού, όπου ακολούθησαν όλοι οι πεζοπόροι για φαΐ και ξεκούραση.

Φωτογραφικό Υλικό:

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του Βουραϊκού

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του Βουραϊκού

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του Βουραϊκού

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του Βουραϊκού


Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του ΒουραϊκούΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου