Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Πεζοπορία στα Λάμπεια Όρη 6/11/2016

Φωτογραφίες: Κώστας Μπιλάλης

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου συναντηθήκαμε στις 8:30 το πρωί στο χωριό Τσίπιανα, με σκοπό να φτάσουμε στην κορυφή Ανάληψη, στα Λάμπεια Όρη. Όπως είχε προγραμματιστεί ξεκινήσαμε περίπου στις 9 την πεζοπορία μας, με συμμετέχοντες από Αρχαία Ολυμπία, Πύργο, Αμαλιάδα και τις ευρύτερες περιοχές.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.  πεζοπορία στα Λάμπεια Όρη

Το πρώτο κομμάτι μας εντυπωσίασε όλους, καθώς πρόκειται για ένα πυκνό ελατόδασος, με τα έλατα να ξεπερνούν τα 200 χρόνια ζωής. Έτσι τα επιβλητικά αυτά δέντρα μας συντρόφευαν μέχρι το υψόμετρο των 1500μ. της διαδρομής μας. Στην συνέχεια μπήκαμε σε αλπική βλάστηση, στην όποια δυσκολευτήκαμε λίγο περισσότερο καθώς το μονοπάτι ήταν βραχώδες.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.  πεζοπορία στα Λάμπεια Όρη

Παρότι η διαδρομή όπως είχαμε προαναφέρει δεν ήταν για αρχάριους και ήταν πιο απαιτητική από άλλες, καταφέραμε όλη η ομάδα να φτάσουμε στην κορυφή, κάτι πολύ σημαντικό καθώς πολλοί δεν τα καταφέρνουν. Στην κορυφή, λοιπόν, δεν μπορέσαμε να θαυμάσουμε όλα αυτά που απλόχερα φαίνονται στον ορίζοντα από αυτό το υψόμετρο, καθώς είχε ομίχλη και η ορατότητα ήταν περιορισμένη, μας αποζημίωσε όμως η ομορφιά  της πανίδας και η ζωηράδα που δημιουργούσαν στον κοντινό περιβάλλον μας. Όλη αυτή η ομορφιά που είχαμε γύρω μας, το αίσθημα κατάκτησης της κορυφής και τα καλούδια που είχαμε φροντίσει να φέρουμε μαζί μας (τσίπουρο, ρακόμελο και διάφορα τρόφιμα) μας ανέβασαν την ψυχολογία και κάναμε ένα ευχάριστο και ζεστό διάλειμμα.

Έχοντας αναπληρώσει πάλι την ενέργεια μας, συνεχίσαμε για την κάθοδο διάρκειας 3 ωρών και για την ολοκλήρωση της πεζοπορίας μας. Με το κλίμα να είναι πολύ καλό, συνεχίσαμε, όπως είθισται, για φαγητό, χαλάρωση και συζήτηση σε ταβέρνα της ευρύτερης περιοχής.

Φωτογραφικό Υλικό: 

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.  πεζοπορία στα Λάμπεια Όρη

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.  πεζοπορία στα Λάμπεια Όρη

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.  πεζοπορία στα Λάμπεια Όρη

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.  πεζοπορία στα Λάμπεια ΌρηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου