Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Επίσκεψη 4ου Γυμνασίου Πύργου στη Φολόη

Ένας από τους σκοπούς του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας είναι και η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής μας. Αν αυτό συνδυαστεί με την δίψα που έχουν τα νέα παιδιά να γνωρίσουν το περιβάλλον μας, τότε το αποτέλεσμα της συνύπαρξης τους είναι μια υπέροχη αίσθηση δημιουργίας και εξέλιξης. 


Αυτό μας δίδαξαν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πύργου, που επισκέφθηκαν το δρυοδάσος της Φολόης στις 9 Μαΐου 2017. Πρόκειται για παιδιά που ανήκουν στην πολιτιστική ομάδα και την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου. Αφορμή για την επίσκεψή τους, ήταν η επιθυμία να πάρουν συνέντευξη από μέλη του Συνδέσμου μας, για την σχολική τους εφημερίδα.


Δεν θα ήταν δυνατόν όμως, να μας συναντήσουν στο φυσικό μας περιβάλλον, και να μην τους δείξουμε τους λόγους για τους οποίους αγαπούμε την περιοχή μας. Έτσι, πέραν της συνεντεύξεως, τους παραθέσαμε και αρκετές πληροφορίες για το Δρυοδάσος, από την μυθολογία και την αρχαία ιστορία, μέχρι σήμερα. Παράλληλα, επειδή ο καλύτερος τρόπος για να αισθανθείς την Φύση είναι άμεση επαφή, αμέσως μετά, ακολούθησαν δραστηριότητες μέσα στο δάσος. Πρώτα, με βιωματικά παιχνίδια που τους έδειξαν οι καθηγητές τους και παίρνοντας εμείς τη σκυτάλη διοργανώσαμε ένα μικρό πρωτάθλημα αθλοπαιδιών, στο οποίο μας κατέπληξαν με τις επιδόσεις τους. Στο τέλος οι μαθητές μας εντυπωσίασαν για μία ακόμη φορά, καθώς τους ζήτησαν οι καθηγητές τους να δημιουργήσουν κατασκευές εντός πέντε λεπτών με φυσικά υλικά που θα έβρισκαν γύρω τους, και φυσικά η φαντασία τους και η ταχύτητα σκέψης μας άφησε όλους άφωνους.


Μετά από τόση ενέργεια που είχαν διοχετεύσει στα αγωνίσματα, έπρεπε με κάποιο τρόπο να την αναπληρώσουν. Έτσι, το λεωφορείο μας μετέφερε στο χωριό Μηλιές, την έδρα του Συνδέσμου μας, από όπου ξεκινήσαμε να κατευθυνόμαστε προς τις όχθες του ποταμού Ενιπέα για πικ - νικ, κοντά στο χωριό Νεράιδα. 


Ευχαριστούμε πολύ τους καθηγητές - συνοδούς:  κ.Μαυρομάτης Κωνσταντίνος, κ.Φωτοπούλου Παναγιώτα, κ.Νίκα Ελένη, κ.Μάρκου Θεοδώρα και η κ.Τζανέτου Αφροδίτη για την άψογη συνεργασία μαζί μας και για την επιλογή του Συνδέσμου μας ως οικοδεσπότη στην εκπαιδευτική τους επίσκεψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου