Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση για την πεζοπορία στο φαράγγι του Αντρωνίου

Την Κυριακή 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η προτελευταία πεζοπορία του Συνδέσμου μας για το πρώτο εξάμηνο του 2017. Αυτή την φορά θα επισκεφτούμε ένα όμορφο φαράγγι της περιοχής μας, το φαράγγι του Αντρωνίου.

πηγή: http://www.antroni.gr/

Πρόκειται για μια διαδρομή με έντονο ενδιαφέρον, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την φύση σε όλο την το μεγαλείο με πολλές εναλλαγές δυσκολίας στα περάσματα μέσα από πέτρες, ρίζες δέντρων και μεγάλες κολυμπήθρες. Διασχίζοντας το φαράγγι θα συναντήσουμε καταρράκτες, εντυπωσιακά σπήλαια, γεφύρια αλλά και αρκετούς νερόμυλους που είναι πλήρως εναρμονισμένοι με το περιβάλλον και δημιουργούν ένα άγριο αλλά και ειδυλλιακό μέρος.

Η συνάντηση μας θα γίνει στις 8:30 το πρωί στο χωριό Αντρώνι, όπου αρχίζει απευθείας και το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε για να διασχίσουμε το φαράγγι. Ξεκινώντας από ένα ξέφωτο με θέα την επιβλητική χαράδρα και το γραφικό ποτάμι που αποτελεί το φυσικό όριο του χωριού Αντρωνίου με τα γειτονικά χωριά Κούμανη και Φολόη.

πηγή: http://www.antroni.gr/

Εκεί θα μπούμε μέσα στο φαράγγι, το οποίο έχει έντονο κατηφορικό μονοπάτι και πυκνή βλάστηση, με σκοπό να προσεγγίσουμε το ποτάμι. Η διαδρομή μας θα έχει αρκετά περάσματα και μέσα από το ποτάμι, το οποίο θα κάνει την εξόρμηση μας πιο περιπετειώδη. Ένα από τα σπήλαια που θα συναντήσουμε είναι το σπήλαιο των Κενταύρων με πανέμορφους σταλακτίτες, που έχουν σχηματιστεί με το χρόνια.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Πρόεδρο του συλλόγου Ωλονός, Κώστα Παπαντωνόπουλο, για τις πληροφορίες που μας έδωσε μέσω http://www.antroni.gr/ και για την θαυμάσια δουλειά που έχουν κάνει συλλέγοντας πληροφορίες, παρακαταθήκη για την νέα γενιά. 

Απαραίτητος εξοπλισμός: δεύτερα παπούτσια και δεύτερο σετ ρούχων, μπατόν
Προαιρετικός εξοπλισμός: νερό
Κατηγορία: A+
Διάρκεια: 5:30 ώρες

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν μέχρι το Σάββατο, για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής στα τηλέφωνα 6973381207, 6981638946, 6985659908.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου