Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση για την πεζοπορία στο "φαράγγι των Κενταύρων"

Η πρώτη μέρα του Οκτώβρη, θα μας βρει να τον καλωσορίζουμε σε μία από τις γνωστές διαδρομές της περιοχής, το φαράγγι των Κενταύρων. Η κυκλική διαδρομή που έχει σηματοδοτηθεί από τον Σύνδεσμό μας και έχει εντυπωσιάσει όλους τους επισκέπτες. Προσκαλούμε λοιπόν, όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου, στην συνέχιση του προγράμματος μας, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και ώρα 8:00 το πρωί, μπροστά από το μουσείο "Μπάμπης Παπαθεοδώρου" στο χωριό Φολόη. 

Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας

Από εκεί θα ξεκινήσουμε να πεζοπορούμε προς το χωριό Κούμανι, παράλληλα στην άκρη του δρυοδάσους και λίγο πριν την ανηφόρα, θα μπούμε στην είσοδο του μονοπατιού. Με το έδαφος να αγριεύει, θα κατηφορίσουμε ελαφρά προς την αρχή του φαραγγιού. Το φαράγγι θα μας υποδεχτεί στενεύοντας το μονοπάτι και με τα επιβλητικά γκρεμνά να σε κάνουν να νιώθεις πολύ μικρός. Για μισή περίπου ώρα θα θαυμάζουμε τις εμπνεύσεις της φύσης, περπατώντας σε μαιανδρικούς διαδρόμους. Αφού φτάσουμε στην έξοδο, θα κάνουμε μια μικρή παράκαμψη για να συναντήσουμε τον Σελλήεντα ποταμό και ένα μικρό καταρράκτη. Όταν ξεκουραστούμε, θα ξαναβρούμε το μονοπάτι που είμασταν και θα μας οδηγήσει πίσω στο χωριό Φολόη με έντονη ανηφόρα. 

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, μπατόν, καπέλο, νερό. Προαιρετικά ελαφρύ μπουφάν ή αντιανεμικό γιατί η θερμοκρασία μέσα στο φαράγγι είναι περίπου 8 βαθμούς πιο χαμηλή. 
Κατηγορία: Α
Διάρκεια: 3:30 ώρες

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξόρμησή μας, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι το Σάββατο για την αρτιότερη οργάνωσή μας στα τηλέφωνα: 6973381207 και 6998333749.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου