Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση για το 4ο Κυνήγι Χαμένου θησαυρού Δρυοδάσος Φολόης στις 26/02/2017

Για άλλη μια χρονιά ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια μας πραγματοποιείται στο Δρυοδάσος της Φολόης. Το 4ο, πλέον, κυνήγι χαμένου θησαυρού, που ήρθε για να γίνει θεσμός, ώστε να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα διασκεδάζοντας αλλά και απολαμβάνοντας αυτό το όμορφο και σπάνιο μέρος.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.


Ένα παιχνίδι μνήμης, ομαδικότητας αλλά και διασκέδασης, που ήρθε για να δοκιμάσει την αντοχή σας αλλά και παρατηρητικότητα σας ώστε να φτάσουμε στην επίλυση του μυστηρίου. Όποιες ομάδες θεωρούν ότι καλύπτουν αυτά τα χαρακτηριστικά ή θέλουν να δοκιμαστούν σε αυτά, παρακαλώ να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6998333749, 6973381207, 6981638946 για να δηλώσουν συμμετοχή.

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου  στις 12 το μεσημέρι στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν 4 ή 5 μέλη και η συμμετοχή είναι 2 ευρώ το άτομο. Δεκτές θα γίνουν μόνο οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 24/02/2017. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί το φετινό σενάριο.

Έχει αποδειχτεί από την ιστορία των χαμένων θησαυρών ότι οι ομάδες που θα είναι αποκριάτικα ντυμένες λαμβάνουν μια μαγική δύναμη από τον Μέγα καρνάβαλο και έτσι αυξάνεται η παρατηρητικότητα και η οξύτητα του πνεύματος τους...

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Εθελοντική Σηματοδότηση στις Γειτονιές των Ξωτικών 12/02/2017

Την περασμένη Κυριακή δώσαμε το παρόν για μια από τις σημαντικότερες, ίσως, δραστηριότητες του φετινού μας προγράμματος, την σηματοδότηση του μονοπατιού <<Οι Γειτονιές των Ξωτικών>>.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.


Στις 12 Φεβρουαρίου 2017 συναντηθήκαμε στο καφενείο του χωριού Λάσδικα στις 9:30 το πρωί, και αφού απολαύσαμε με έναν γρήγορο καφέ το όμορφο κυριακάτικο πρωινό ξεκινήσαμε γι΄ αυτή την σημαντική αποστολή.

Αφού, λοιπόν, μοιράσαμε αρμοδιότητες και εργαλεία, για τα οποία είχε προνοήσει ο Σύνδεσμος μας, καθώς και τα ταμπελάκια που επρόκειτο να τοποθετηθούν, ξεκινήσαμε την σηματοδότηση από την αρχή του μονοπατιού.

Με μια ευχάριστη παρέα να μας περιβάλλει, καθώς τα χαμόγελα και οι συζητήσεις είναι η πιο όμορφη συντροφιά σε οποιαδήποτε εξόρμηση μας, συνεχίσαμε την σηματοδότηση μέχρι τον κάμπο της Νεράιδας, όπου και τελείωνε η σημερινή μας δουλειά. 

Κάπου εκεί βρήκαμε αμέτρητα φυσίγγια που κάποιοι ανεύθυνοι δεν μάζεψαν στις δίκες του "εξορμήσεις" μολύνοντας έτσι και το περιβάλλον. Αφού τα μαζέψαμε συνεχίσαμε την υπόλοιπη διαδρομή μας με πεζοπορία γυρνώντας στο χωριό Λάσδικα μέσα από το Φαράγγι του Ενιπέα.

Στο τέλος γυρίσαμε με τα αυτοκίνητα μας στο χωριό Λάλα, όπου φάγαμε σε τοπική ταβέρνα. Ξεκούραστη, πλέον, η ευχάριστη παρέα μας συζητούσε για την σημερινή μας εμπειρία, καθώς για άλλη μια φορά άτομα που ήταν για πρώτη φορά κοντά μας συνειδητοποίησαν την ομορφιά που βρίσκετε μια ανάσα μακρυά τους!

Φωτογραφικό Υλικό: 

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.



Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Εθελοντική σηματοδότηση μονοπατιού "Οι γειτονιές των Ξωτικών"

Μία από τις πιο σημαντικές εργασίες ενός σωματείου που έχει σκοπό την ανάδειξη ενός τόπου, είναι η σηματοδότηση των μονοπατιών. Εργασία που δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε επισκέπτη να μπορεί να απολαύσει τις ομορφιές μιας περιοχής, γνωρίζοντας τον χρόνο που πρέπει να διαθέσει, χωρίς να αισθάνεται αβεβαιότητα για την κατεύθυνση και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει. 

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω και κατανοώντας τη σημασία τους, πραγματοποιούμε την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, σύμφωνα και με το πρόγραμμα που έχουμε δημοσιεύσει, εθελοντική σηματοδότηση σε ένα από τα μονοπάτια που έχουμε φροντίσει να ξαναζωντανέψουν. Το μονοπάτι με την ονομασία "Οι γειτονιές των Ξωτικών".

Ο Ελληνικός ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας σηματοδοτούν τις γειτονιές των Ξωτικών

Ο Ελληνικός ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας σηματοδοτούν τις γειτονιές των Ξωτικών

Πρόκειται για ένα μονοπάτι κυκλικής διαδρομής, με αφετηρία και τέλος στο χωριό Λάσδικα, συνολικής απόστασης περίπου 10 χλμ, που συνδυάζει δύο πανέμορφα φαράγγια της περιοχής, του Κρυονερίου και του Ενιπέα και με ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Νεράιδα. Το συγκεκριμένο μονοπάτι έχει επιπλέον σημασία, καθώς με τις κατάλληλες αλλαγές, μπορεί να τερματίζει, αντί για το χωριό Λάσδικα, στα χωριά Δούκας, Μηλιές ή Νέα Πέρσαινα και κατ' επέκταση στο Δρυοδάσος της Φολόης.  Άρα, αυτόματα, καθίσταται ως βασικό μονοπάτι της περιοχής. 

Ο Ελληνικός ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας σηματοδοτούν τις γειτονιές των Ξωτικών

Ο Ελληνικός ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας σηματοδοτούν τις γειτονιές των Ξωτικών

Καλούμε λοιπόν, όλους τους φίλους της φύσης και του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας, να συνδράμουν στην προσπάθειά μας αυτή, με όποιον τρόπο μπορούν. Ακόμη και η απλή παρουσία είναι σημαντική, αφού ο εμπλουτισμός της ομάδος με παραπάνω ευχάριστη διάθεση μπορεί να επιτευχθεί, με μια μεγάλη παρέα φίλων που θα τη στηρίζει ηθικά!

Η απαραίτητη υλικοτεχνική προεργασία έχει ήδη γίνει από εμάς. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται είναι η παρουσία των φίλων μας, την Κυριακή το πρωί στις 9:30 στο καφενείο του χωριού Λάσδικα. Έπειτα από ένα σύντομο καφέ επί τόπου, θα ξεκινήσουμε την πορεία και την εργασία μας στο μονοπάτι. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6973381207.

Ο Ελληνικός ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας σηματοδοτούν τις γειτονιές των Ξωτικών στο οροπέδιο της Φολόης


Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας

Φωτογραφίες: Νίκος Μπιλάλης, Σπήλιος Μιχαλόπουλος

Το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς έγινε και επίσημα από τον Σύνδεσμο μας και τα μέλη του το περασμένο Σάββατο, για μια βραδιά αφιερωμένη στις δραστηριότητες του και σε όλο τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτές. Από τις 8 το απόγευμα ξεκίνησε ο κόσμος να έρχεται στην ταβέρνα <<Οι Κένταυροι>> στο χωριό Φολόη.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας  στην ταβέρνα Κένταυροι


Η βραδιά, όπως υποσχεθήκαμε, είχε απ' όλα. Πάνω απ' όλα όμως συγκίνηση, αφού μπορέσαμε όλοι μέσα από τα μικρά βίντεο που είχαν ετοιμαστεί, να δούμε πόσο όμορφα περάσαμε την χρονιά που μας πέρασε. Τις πεζοπορίες που κάναμε, τον κόσμο που γνωρίσαμε σε όλες τις εξορμήσεις μας, αλλά φυσικά και τα γέλια μας σε όλες τις εκδηλώσεις, όπως το φώτο-ράλλυ ή το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, που μέσα από τον ανταγωνισμό, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την φύση και να ευαισθητοποιηθούμε για το πως θα την προστατεύσουμε.

Φυσικά, από μια ολοκληρωμένη βραδιά δεν θα μπορούσε να λείψει και μια βράβευση, καθώς ο Σύνδεσμος μας ήθελε να τιμήσει τον άνθρωπο που μας ανοίγει όποτε του ζητήσουμε τις πόρτες του μαγαζιού του και μας βοηθάει όπου μπορεί. Ο λόγος για τον Γιάννη Μαρκόπουλο, που έχει αυτή την όμορφη ταβέρνα που όλοι μαζί διασκεδάσαμε.


Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας  στην ταβέρνα Κένταυροι


Αφού απολαύσαμε τις παρουσιάσεις αλλά και τις βραβεύσεις που έγιναν, σειρά είχε η διασκέδαση... και κάπως έτσι περάσαμε την υπόλοιπη βραδιά μας μέχρι το ξημέρωμα, με πολύ χορό, ποτό και φαγητό.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν αυτή η βραδιά να γίνει τόσο μοναδική και ξεχωριστή!

Φωτογραφικό Υλικό:

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας  στην ταβέρνα Κένταυροι

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας  στην ταβέρνα Κένταυροι

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας  στην ταβέρνα Κένταυροι

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας  στην ταβέρνα Κένταυροι