Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Αλλαγή στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων - Συμμετοχή στα Εγκαίνια του μονοπατιού: Τσίπιανα- Κορυφή Ανάληψη - Δίβρη (Λάμπεια όρη)

Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, η επόμενή μας εξόρμηση είναι την επόμενη Κυριακή 13 Μαΐου στο όρος Ερύμανθος. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα μετατεθεί μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή Κυριακή 20 Μαΐου, και την θέση της θα πάρει η συμμετοχή του Συνδέσμου μας στα εγκαίνια ενός ορεινού μονοπατιού, που θα λάβει χώρα στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία από τις αγαπημένες διαδρομές του Συνδέσμου μας, που δεν λείπει σχεδόν από κανένα μας πρόγραμμα: η διαδρομή Τσίπιανα - κορυφή Ανάληψη - Δίβρη που περιλαμβάνει και την υψηλότερη κορυφή του νομού μας στα Λάμπεια όρη. 

Με πρωτοβουλία του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου και συμμετοχή του Συνδέσμου μας και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας "Ορειβατείν", είχε ξεκινήσει η προσπάθεια σηματοδότησης και ανάδειξης του συγκεκριμένου μονοπατιού στις 23 Μαΐου 2015. Έπειτα από 3 χρόνια και αρκετές επανασηματοδοτήσεις, ξανά με πρωτοβουλία του Συλλόγου του Πύργου, γίνονται τα επίσημα εγκαίνια του μονοπατιού. 

Εμείς, φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής μας και επιθυμούμε να δώσουμε βροντερό παρόν στην συγκεκριμένη εκδήλωση με όσους περισσότερους φίλους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα και να διαφημίσουν τον τόπο τους. Η συνάντησή μας θα είναι στο παλαιό δημαρχείο της Δίβρης στις 8:30 το πρωί. Από εκεί θα μεταφερθούμε δωρεάν με λεωφορεία στα Τσίπιανα και περίπου στις 10:00 θα ξεκινήσει η πεζοπορία. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διαδρομών ανάμεσα στις εξής δύο: 

Πηγή: Σελίδα του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου στο Facebook

1. Τσίπιανα - κορυφή Ανάληψη - Δίβρη
Απόσταση: 10,8 χλμ. περίπου
Ώρες: 5.30
Βαθμός δυσκολίας: Β
Υψομετρική διαφορά: 815 μ.

2. Τσίπιανα - Δίβρη
Απόσταση: 7,9 χλμ
Ώρες: 3.45
Βαθμός δυσκολίας: Α
Υψομετρική διαφορά: 530 μ.
Απαραίτητος εξοπλισμός και για τις δύο διαδρομές: καλά ορειβατικά παπούτσια.

Κατά την επιστροφή μας στη Δίβρη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πατροπαράδοτη φασολάδα. 

Για να βοηθήσουμε όσο γίνεται καλύτερα την διοργάνωση, θα θέλαμε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή, στα τηλέφωνα: 6973381207, 6985659908.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου