Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση για την πεζοπορία στο Μαίναλο

Η εξ αναβολής πεζοπορία μας στο Μαίναλο, θα πραγματοποιηθεί τελικά αυτή την Κυριακή 3 Μαρτίου, όπως είχαμε προαναγγείλει. Θα υπάρξει μετατόπιση όμως της διαδρομής μερικά χιλιόμετρα και αντί για την προγραμματισμένη που ήταν Ζυγοβίστι - Ελάτη, θα περπατήσουμε την διαδρομή Βυτίνα - Νυμφασία - Μαγούλιανα. Η προγραμματισμένη διαδρομή συνεχίζει να είναι απροσπέλαστη, κυρίως λόγω των βράχων, επομένως την αντικαθιστούμε με μία παρόμοιας δυσκολίας και απόστασης. 

http://magouliana.gr/

Αρχικά, κατηφορίζοντας από την Βυτίνα, θα φτάσουμε στην κοιλάδα του Μυλάοντα. Θα τον προσπεράσουμε πάνω από το πέτρινο γεφύρι και πολύ σύντομα, με οριζόντια πεζοπορία θα φτάσουμε στην πανέμορφη Νυμφασία. Από εκεί, θα ξανακατηφορίσουμε ελαφρά και βρεθούμε σε ένα δρυοδάσος. Στη συνέχεια το μονοπάτι θα αρχίζει να ανηφορίζει και αφού προσπεράσουμε τη μονή Κερνίτσας που είναι φωλιασμένη σε μονόλιθο, θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς το χωριό Μαγούλιανα, που θεωρείται το υψηλότερο κατοικημένο χωριό τις πελοποννήσου (1275μ.), μέσα από ελατοδάσος.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι δεν θεωρείται εύκολο, λόγω κυρίως των υψομετρικών διαφορών. Θα ξεκινήσουμε από τα 1033μ., θα κατηφορίσουμε μέχρι τα 880μ. και θα καταλήξουμε στα 1275μ. Υπάρχει και μικρή πιθανότητα να συναντήσουμε δύσκολα σημεία, που θα μας θυμίζουν την πρόσφατη κακοκαιρία. 

Τα σημεία και οι ώρες συνάντησής μας, είναι το πάρκινγκ του Lidl στον Πύργο στις 6:30 το πρωί και η διασταύρωση της Αρχαίας Πίσσας στις 7:00, σημεία που καλούμαστε να είμαστε τυπικοί στην ώρα μας για να μην καθυστερήσει το λεωφορείο. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξόρμησή μας, θα δηλώνουν συμμετοχή, μέχρι και την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στα τηλέφωνα: 6973381207 , 6937894450.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, μπατόν, αδιάβροχο, γάντια, σκούφος. 
Κατηγορία: Α
Ώρες: 5



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου