Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση για την ανάβαση στον Όλυμπο


Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει στο πρόγραμμά μας, στις 23 Ιουνίου θα επιχειρήσουμε να ανέβουμε στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδος, τον Μύτικα στον Όλυμπο. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, πρόκειται για μία εξόρμηση που αποτελεί κίνητρο για τους περισσότερους από εμάς. Ποιος δεν θα ήθελε να βρεθεί στο ψηλότερο σημείο της χώρας μας; Ταυτόχρονα, είναι μια εξόρμηση με πολλές απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση και εμπειρία στην ανάβαση υψηλού βουνού.

Για να γίνει πιο σαφές το παραπάνω, σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε. Το Σάββατο 22 Ιουνίου  θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί από το Λάλα με το λεωφορείο και περνώντας από την Αθήνα, θα καταλήξουμε στα Πριόνια, που βρίσκονται πάνω από το Λιτόχωρο. Αφού ξεμουδιάσουμε με ένα μικρό διάλειμμα, θα ξεκινήσουμε την ανάβαση, διάρκειας 6 ωρών μέχρι το καταφύγιο που θα διανυκτερεύσουμε. Το πρωί, πάλι νωρίς, θα ανέβουμε στην κορυφή , θα κατέβουμε και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς τα Πριόνια. Η πεζοπορία της Κυριακής θα έχει συνολική διάρκεια περίπου 8 ώρες. Στα Πριόνια θα μας περιμένει το λεωφορείο για να γυρίσουμε, από την ίδια διαδρομή, μέχρι τα σπίτια μας.

http://dionolymposguide.gr/

Από όλα τα προηγούμενα, καταλαβαίνουμε ότι εκείνο το Σαββατοκύριακο είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους και πολύ μεγαλύτερη ευθύνη για εμάς, ώστε να προετοιμάσουμε τους πάντες και να φροντίσουμε για την ασφάλειά τους. Επομένως, δηλώνουμε ότι δεν θα γίνει δεχτή καμία συμμετοχή χωρίς τουλάχιστον τον κατάλληλο εξοπλισμό, τον οποίο θα παρουσιάσουμε αναλυτικά παρακάτω. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια εμπειρία που όλοι θέλουμε να ευχαριστηθούμε και να μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας. Αυτό θα το καταφέρουμε αν έχουμε συμμορφωθεί με τα μέτρα ασφαλείας που μας υποδεικνύουν οι Οδηγοί Βουνού του Ολύμπου.

Όσον αφορά στην διανυκτέρευσή μας, έχουμε φροντίσει να κλείσουμε 24 κλίνες για το καταφύγιο και οι υπόλοιποι θα κοιμηθούμε σε σκηνές. Επειδή η περίοδος που επιλέξαμε, έχει πολύ μεγάλη ζήτηση, θα πρέπει να έχουμε δώσει την τελική μας απάντηση μέχρι και τις 31 Μαρτίου και την ίδια ημερομηνία να έχουμε στείλει την προκαταβολή. Τα έξοδα της μετακίνησης θα είναι 50 ευρώ κατά άτομο, ενώ τα έξοδα διανυκτέρευσης και φαγητού ποικίλουν, ανάλογα με το αν θα μείνουμε στο καταφύγιο ή σε σκηνή. Για τους φίλους που θα έρθουν από την Θεσσαλονίκη η μετακίνηση θα γίνει με δικά τους μέσα και φυσικά θα επιβαρυνθούν μόνο με τα έξοδα διανυκτέρευσης και φαγητού.

Για τις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα υπάρχει μόνο ένας τρόπος, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις. Δηλώσεις θα γίνονται λοιπόν, μόνο στο τηλέφωνο 6973381207. Προσπάθεια συμμετοχής μέσω messenger, viber κτλ. θα απορρίπτονται. Στο ίδιο τηλέφωνο μπορείτε να καλείτε για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε. Επίσης, όσοι με οποιονδήποτε τρόπο έχουν προαναγγείλει τη διάθεσή τους να κρατήσουν θέση νωρίτερα από την παρούσα ανακοίνωση, θεωρούμε ότι δεν μας έχουν ειδοποιήσει.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Κράνος*, Ορειβατικό σακίδιο 40-50 λίτρων, καλά ορειβατικά παπούτσια, αντιανεμικό μπουφάν και παντελόνι, 2-3 ζευγάρια κάλτσες, νερό, μπατόν, καπέλο, ελαφρύ σνακ.

Προαιρετικός εξοπλισμός: Γυαλιά ηλίου, αντηλιακή κρέμα, χαρτί τουαλέτας, σακούλες για σκουπίδια, εφεδρικά ρούχα.
Για τους κατασκηνωτές απαραίτητα θεωρούνται τα είδη κατασκήνωσης.

Κατηγορία: Β+

Ώρες: 6+8

*Στην ανάβαση για την κορυφή κρίνεται απολύτως απαραίτητο το κράνος, λόγω της πιθανότητας τραυματισμού από τρίτους με τις ελεύθερες πέτρες στο σαθρό έδαφος. Υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης κράνους από το καταφύγιο, αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει προμηθευτεί το δικό του νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου