Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Αλλαγή προγράμματος - Πεζοπορία στο ''Φαράγγι των Κενταύρων''

   Προς απογοήτευση όλων μας, ο Ε.Ο.Σ.Φ.Αρ.Ο. σας ενημερώνει πως η προγραμματισμένη πεζοπορία στο Φαράγγι των Μύλων αναβάλλεται.
   Κατόπιν επικοινωνίας με τον τοπικό ορειβατικό. λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το μονοπάτι κρίνεται απροσπέλαστο και επικίνδυνο για πεζοπορία.
   Αντικαθιστώντας την αναβαλλόμενη πεζοπορία, ο Σύνδεσμός μας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο Φαράγγι των Κενταύρων.Πρόκειται για ένα απ΄τα ομορφότερα και πιο ενδιαφέροντα φαράγγια του τόπου μας. 
   Η συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί στις 09:00πμ στη μπροστινή πλευρά του μουσείου ''Μπάμπης Παπαθεοδώρου'' στο χωριό Φολόη. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από αγροτικό δρόμο του δρυοδάσους, όπου μετά από περπάτημα 20 - 30 λεπτών θα οδηγηθούμε στην είσοδο του μονοπατιού. Με το έδαφος να αγριεύει, θα κατηφορίσουμε προς την αρχή του φαραγγιού. Το φαράγγι θα μας υποδεχτεί στενεύοντας το μονοπάτι, ενώ τα επιβλητικά γκρεμνά θα προκαλέσουν το δέος του πεζοπόρου. Για μισή περίπου ώρα, περπατώντας σε μαιανδρικούς διαδρόμους, θα φτάσουμε στην έξοδο, κάνοντας μια μικρή παράκαμψη για να συναντήσουμε τον Σελλήεντα ποταμό κι ένα μικρό καταρράκτη. Αφού ξεκουραστούμε, θα βρούμε το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο χωριό Φολόη.

Απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικά παπούτσια, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια ( γιατην περίπτωση που υπάρχει νερό στο μονοπάτι), μπατόν. καπέλο, νερό, ελαφρύ μπουφάν ή αντιανεμικό.
Κατηγορία: Α
Διάρκεια: 3:30 - 4 ώρες


Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι το Σάββατο 18 Μαΐου για την αρτιότερη οργάνωσή μας στα τηλέφωνα: 6985659908 και 6998333749.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου