Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Παρέα με τους ποταμούς Κλαδέο και Ερύμανθο στην Ορεινή Ηλεία

Με τον ήλιο να παίρνει τη σκυτάλη από τα σύννεφα και την βροχή, σήμερα ξεκινήσαμε με άλλη διάθεση. Έτσι, βρεθήκαμε ανάμεσα στα χωριά Λάλας και Πόθος, σε ένα τοπίο που φαινόταν καλοκαιρινό, αλλά λεπτομέρειες τριγύρω μας θύμιζαν την ασταμάτητη βροχή των προηγούμενων τριών ημερών.
Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. και Κώστας Λαδάς

Ξεκινώντας από εκεί, λοιπόν, σύντομα βρεθήκαμε στην κοίτη του ποταμού Κλαδέου, το κελάρυσμα του οποίου μας οδήγησε σε ένα τοπίο με αραιή βλάστηση, που αντισταθμιζόταν όμως από τον τεράστιο πλούτο χρωμάτων, αντιθέσεων και αντανακλάσεων. Πότε περπατούσαμε παράλληλα, πότε διασχίζαμε τον ποταμό και χωρίς να το καταλάβουμε φτάσαμε στο χωριό Κλαδέος και πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία.

Ποταμός Κλαδέος και Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

Στον Κλαδέο με τον Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

Αφού κάναμε ένα μικρό διάλειμμα, πορευτήκαμε προς τον Ερύμανθο ποταμό, κοντά στο χωριό Αχλαδινή. Από τα πρώτα κιόλας βήματά μας στην κατάβαση προς τον ποταμό, καταλάβαμε ότι θα ήταν κάτι διαφορετικό. Πολύ πυκνή βλάστηση, χαμηλή θερμοκρασία, το δυνατό βουητό των ορμητικών νερών και ο ήλιος να μην μπορεί να φτάσει στο βάθος του φαραγγιού. Σε κάθε του στροφή, ο Ερύμανθος μας θύμιζε την δύναμή του, μας γέμιζε την ψυχή με την αύρα του και μας έδινε απλόχερα εικόνες που θα ικανοποιούσαν και τον πιο απαιτητικό φυσιολάτρη. 

ο Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στον Ερύμανθο

Πέτρινο τοξοτό γεφύρι στην Αχλαδινή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου