Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πεζοπορία στο "Φαράγγι των Κενταύρων"

Φωτογραφίες: Σπήλιος Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βασιλόπουλος

Την Κυριακή 22 Ιουνίου, ο Σύνδεσμός μας πραγματοποίησε πεζοπορία στο Φαράγγι της Φολόης, παράλληλα στον ποταμό Σελλήεντα. Φαράγγι που ονομάζεται από τους ντόπιους "Φαράγγι των Κενταύρων" και εμείς ακολουθώντας αυτή την ονομασία, αναλογιζόμενοι και την μυθολογία της περιοχής, έχουμε παρουσιάσει την διαδρομή αναλυτικά





Αυτή την φορά η παρέα μας ήταν αρκετά μεγαλύτερη, καθώς προστέθηκαν και 13 φίλοι από τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Όμιλο Αττικής (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο.), οι οποίοι απόλαυσαν μαζί μας την γοητευτική διαδρομή. Τα σχόλιά τους μας γέμισαν χαρά και περηφάνια και κατέδειξαν πόσο μεγάλη είναι η αγάπη τους για τη φύση. 























1 σχόλιο:

  1. Ακολουθωντας τη προηγουμενη καταπληκτική περιγραφή σας, πραγματοποιήσαμε ( εγω με τη γυναικα μου Μαρια) την περασμενη Πεμπτη την οδοιπορία στο φαραγγι των Κενταυρων και εντυπωσιαστήκαμε. Είπαμε και οι δυό μας, τι φαραγγι της Σαμαριας κλπ, το δικό μας ειναι πολύ μικρότερο αλλα πολυ καλλιτερο... Βρηκαμε και τον κρυφο καταρρακτη ( που εικονιζεται παραπανω). Αλλα στην αναβαση προς Γιαρμερνα χασαμε το σωστο μονοπατι και ανεβήκαμε κατακορυφα (όπως μας ειπαν οι Γιαμεναίοι, απο κει που πηγαιναν παλια στο μυλο) κουραστήκαμε, αλλά αποζημιωθήκαμε με το παραπανω... Μας περιμενε ενα φιλικό κερασμα απο τον Ανδρεα Κυριακοπουλο στον πλατανο της πλατείας και ένα λουκουλειο γευμα στου Ταμπουρόγιαννη.. Σας εχαριστουμε Κωστα και Ορειβατικό γιατι μας οδηγήσατε σ αυτο το απειρου φυσικού καλλους θησαυρό...
    Μπραβο σας. Πρεπει να το μάθουν και να το περπατήσουν ολοι οι ευαισθητοι οι εχοντες περιβαλλοντική και οικολογικη συνειδηση, ...αλλα και οι αδιαφοροι μήπως και αφυπνικστουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή