Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση για την ανάβαση στην Κλόκοβα (Παλιοβούνα)

Το νέο μας ραντεβού, βάσει του προγράμματός μας, είναι την επόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου. Πρόκειται να ανεβούμε στα 1038 μ. της Κλόκοβας, ευρύτερα γνωστής ως Παλιοβούνα. Ένα βουνό στη νότια Αιτωλοακαρνανία και στην ευρύτερη περιοχή του Αντιρρίου. Κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Ταφιασσός και σύμφωνα με την μυθολογία εκεί βρίσκεται το μνήμα του Νέσσου και των υπολοίπων κενταύρων, έπειτα από την προσπάθεια αρπαγής της Δηιάνειρας και την θανάτωσή τους από τον Ηρακλή. Την ονομασία Παλιοβούνα την οφείλει στην δυσκολία διέλευσης που είχαν παλαιότερα, από τα δυτικά του νομού προς την Ναυπακτία, καθώς η νότια πλευρά του βουνού είναι ιδιαιτέρως κακοτράχαλη. Αντιθέτως, η βόρεια πλευρά είναι αρκετά πιο ομαλή. Σίγουρο είναι πάντως, ότι η ανάβαση στην κορυφή υπόσχεται μια θέα που κόβει την ανάσα, με την γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου να βρίσκεται στα πόδια μας και την Πάτρα σε απόσταση αναπνοής.

http://www.thebest.gr

Τα σημεία και οι ώρες συνάντησής μας, είναι η διασταύρωση της Αρχαίας Πίσσας στις 7:00 το πρωί και  το πάρκινγκ του Lidl στον Πύργο στις 7:30, σημεία που καλούμαστε να είμαστε τυπικοί στην ώρα μας για να μην καθυστερήσει το λεωφορείο. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξόρμησή μας, θα δηλώνουν συμμετοχή, μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στα τηλέφωνα: 6973381207 , 6937894450.


Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, μπατόν, αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο.
Κατηγορία: Α
Ώρες: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου