Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Οι Διαδρομές του Οροπεδίου της Φολόης και της ευρύτερης περιοχής



Φτάνοντας στο μοναδικό και φημισμένο δρυοδάσος της Φολόης, ήδη το μυαλό ξεκινάει να γεμίζει με εικόνες ξεχωριστής ομορφιάς. Οι 5 εκατομμύρια περίπου ευθύκορμες και πλατύφυλλες Βελανιδιές, πλαισιωμένες από τις φτέρες, αμέσως μεταφέρουν το νου σε μια άλλη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που διαφοροποιείται από τις εικόνες που βλέπουμε καθημερινά, ακόμη και αν αυτές προέρχονται από την ύπαιθρο. Το μάτι του επισκέπτη μπορεί να περιπλανηθεί για πολλή ώρα ανάμεσα στους κορμούς και τα φυλλώματα του δάσους, αντλώντας λαίμαργα την ενέργεια και την δύναμή του, χωρίς καμία επιθυμία να απομακρυνθεί. Ένα ακόμη μοναδικό στοιχείο που αποδίδεται στο δάσος είναι η ποικιλία των συναισθημάτων που μπορούν να δημιουργηθούν ανάλογα με την εποχή. Το καταπράσινο της άνοιξης και του καλοκαιριού, το βαθύ κόκκινο του φθινοπώρου, το κίτρινο στις αρχές του χειμώνα και οι γυμνοί κορμοί με το καφέ χαλί τον βαθύ χειμώνα, είναι σκηνικά που η θύμησή τους μπορεί μαγικά να απομακρύνει κάθε μας έγνοια.
Μολαταύτα, τα πιο όμορφα μυστικά της περιοχής, είναι καλά κρυμμένα στα ανεξερεύνητα μέρη της, που μόνο με την καθοδήγηση ενός καλού γνώστη μπορούν να ανακαλυφθούν.
Έτσι ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας ξεκινάει από αύριο να δημοσιεύει τους καρπούς της προσπάθειάς του για την καταγραφή αυτών των μυστικών ώστε να μπορούν ακόμη περισσότεροι να τα ανακαλύψουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου