Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Οι γειτονιές των Ξωτικών 11/09/2016

Φωτογραφίες: Γιώτα Χιώνη, Σπήλιος Μιχαλόπουλος

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί συναντηθήκαμε για άλλη μια εξόρμηση μας στο χωριό Λάσδικα με σκοπό να εξερευνήσουμε... τις γειτονιές των Ξωτικών!


Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Φαράγγι Ενιπέα


Η διαδρομή ξεκίνησε για περίπου 2 χιλιόμετρα από αγροτικούς δρόμους για να φτάσαμε στην είσοδο του πρώτου φαραγγιού, το φαράγγι του Κρυονερίου. Εκεί η διαδρομή είναι ελαφρώς κατηφορική αλλά αρκετά ομαλή, με ξεχωριστή σε ομορφιά αλλά και σε πυκνότητα βλάστηση, όπως μωβ κρίνοι αλλά και πεύκα, από τα λίγα που διασώθηκαν από τις φωτιές του 2007. Και κάπως έτσι δίπλα στο ρυάκι που ακολουθούσε τα βήματα μας, φτάσαμε κοντά στο χωριό νεράιδα, όπου κάναμε μια σύντομη στάση. 

Όντας πια στο φαράγγι του Ενιπέα, συνεχίσαμε την διαδρομή μας μέσα στην κοίτη του ποταμού. Εκεί γεμίσαμε με εικόνες από άγρια και πυκνή βλάστηση, θαυμάζοντας τους μεγάλους βράχους και την δροσιά του ποταμού. Κάπως έτσι φτάσαμε στον μπαρουτόμυλο ανάμεσα από τα χωριά Μηλιές, Δούκα, Λάσδικα και Νεράιδα όπου μας περίμενε αγροτικό για να επιστρέψουμε στα αυτοκίνητα μας.


Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Φαράγγι Ενιπέα


Τελικά μέσα από συζητήσεις με τους συνοδοιπόρους μας καταλήξαμε στο γεγονός ότι οι ιστορίες για ξωτικά και άλλα πλάσματα πρέπει να βρίσκουν την πραγματική τους διάσταση  μέσα από αυτά τα τοπία αφού όλοι μας ψάχναμε να δούμε μήπως ξεπεταχτεί από μια γωνιά κάποιο  παραμυθένιο ον.

Η εξόρμηση στις γειτονιές των ξωτικών άφησε όλους τους πεζοπόρους ευχαριστημένους δημιουργώντας, ίσως, το πιο ωραίο και ομαδικό κλίμα που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα σε πεζοπορίες!

Φωτογραφικό Υλικό:


Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Φαράγγι Ενιπέα

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Φαράγγι Ενιπέα

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Φαράγγι Ενιπέα

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Φαράγγι Ενιπέα

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Φαράγγι Ενιπέα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου