Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Πεζοπορία στην Κεφαλλονιά 16-17 Σεπτεμβρίου 2017

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γιακουμάτος, Γεράσιμος Κουταβάς, Βάσω Τσαπάρα, Παναγιώτα Βένδρα, Ανδρέας Μικελόπουλος, Κώστας Μπιλάλης.

Στο λιμάνι της Κυλλήνης ξεκινάει μία από τις πιο όμορφες ιστορίες μας. Εκεί βρεθήκαμε το προηγούμενο Σάββατο, όλα τα μέλη της αποστολής για την Κεφαλλονιά, όπως ήταν προγραμματισμένο από καιρό. Σύντομα όλοι είχαμε στο χέρι μας από ένα εισιτήριο απόδρασης από τα συνηθισμένα και μόλις ακούσαμε την μπουρού του καραβιού, το μυαλό μας ήδη ταξίδευε. 

Το ταξίδι μας ήταν σύντομο, μόλις μιάμιση ώρα. Χρόνος που έφτανε όμως για να θυμηθούμε όλοι στην ομάδα πόσο αγαπάμε αυτό που κάνουμε και πόσο πολύ αυτό μας δένει. Σε συνδυασμό με το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, που έδυε ανάμεσα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, μπορούμε να περιγράψουμε το ταξίδι ως ειδυλλιακό. 

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην διαδρομή Άκολη-Μοναστηράκι-Άτρος-Ράγια

Φτάνοντας στον Πόρο, επιβιβαστήκαμε για τη διαδρομή μέχρι το Αργοστόλι. Δυστυχώς η νύχτα είχε ήδη πέσει οπότε δεν είχαμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε τι υπάρχει γύρω μας, ούτε να θαυμάσουμε το νησί. Μας αποζημίωσε όμως το Αργοστόλι, αφού η ομορφιά του στη βραδινή μας βόλτα, μας έμεινε αποτυπωμένη στη μνήμη. 

Το μοναδικό επίπονο σημείο της ιστορίας μας ήταν το πρωινό ξύπνημα, που μας έδινε ταυτόχρονα την δυνατότητα να έχουμε πολλές ώρες μπροστά μας να απολαύσουμε τη μέρα και το νησί. Σύντομα, η μικρή μας ομάδα συναντήθηκε με τα μέλη της Ορειβατικής Λέσχης Κεφαλονιάς, που μας καλωσόρισαν με θέρμη στην παρέα τους. 

Εδώ να σημειώσουμε ότι έπειτα από την ορθή συμβουλή των μελών της Λέσχης, είχε γίνει αλλαγή στη διαδρομή που θα πεζοπορούσαμε λόγω στενότητας χρόνου. Έτσι, η διαδρομή διαμορφώθηκε ως εξής: θα ξεκινούσαμε από τη λίμνη Άκολη, θα ανεβαίναμε στην Άτρο και θα καταλήγαμε στα Ράγια (Πόρος) για μπάνιο. Έτσι κι έγινε. Φτιάξαμε ένα κομβόι και ξεκινήσαμε για την λίμνη Άκολη. Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός μας περίμενε... Μία λιμνούλα, σε μια άκρη του βουνού, με την ομορφιά του τοπίου να καθρεφτίζεται στα νερά της. Δεν θα ήταν όμως το μοναδικό όμορφο πράγμα που θα συναντούσαμε... 

Η συνέχεια ήταν αντάξια του μηνύματος της αφετηρίας. Ένα ελαφρώς κατηφορικό μονοπάτι μας πήγαινε  παράλληλα σε ένα ποταμάκι, όπου συναντήσαμε πέτρινα γεφυράκια και νερόμυλους, μάρτυρες της τέχνης μια άλλης εποχής, που η χρήση της πέτρας ήταν βασική ανάγκη για την καθημερινότητα. Αυτό ακριβώς μας έδωσε να καταλάβουμε και ο υπέροχος συνοδοιπόρος μας, ο Γιώργος, που μας έκανε μια πληρέστατη ξενάγηση. 

Αρχίσαμε να ανηφορίζουμε. Μπροστά μας έπειτα από λίγη ώρα το χωριό Μοναστηράκι με τους ελάχιστους κατοίκους του να μας καλοδέχονται. Σειρά είχε το ορεινό μονοπάτι της Άτρου. Σχετικά έντονη ανηφορική κλίση με θαμνώδη βλάστηση, που αφήνει ελεύθερο τον ορίζοντα να τον απολαύσεις. Δύο ώρες μετά από τη λίμνη φτάσαμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής, στο μοναστήρι. Το μικρό διάλειμμα στις αυλές του και η πρώτη οπτική επαφή με τη θάλασσα μας έδωσαν φτερά στα πόδια για την υπόλοιπη πεζοπορία. 

Πηγή: http://olkefalonias.blogspot.gr/2017/09/17-9-17.html

Το τελευταίο κομμάτι ήταν το έντονο κατηφορικό φαράγγι που οδηγεί από το βουνό στη θάλασσα σε μιάμιση ώρα. Σε αντίθεση με την άνοδο, το κομμάτι αυτό φροντίζει να σε έχει μόνιμα στη σκιά, κάτι που χρειαζόμασταν με την υψηλή θερμοκρασία που είχε την Κυριακή. 

Στο τέλος μας έμεινε το πιο απολαυστικό και δροσερό μπάνιο στη θάλασσα του Πόρου με τα πεντακάθαρα νερά και την υπέροχη βοτσαλωτή παραλία του. Φυσικά, μια καλή εξόρμηση στη φύση, πάντα μας ανοίγει την όρεξη. Γι' αυτό, μετά από το μπάνιο, όλοι μαζί κάτσαμε σε ένα ταβερνάκι της περιοχής και η παρέα έδεσε ακόμη πιο πολύ με πολύ ευχάριστη διάθεση, μέχρι που... έφτασε το καράβι να μας γυρίσει πίσω!

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Ορειβατική Λέσχη Κεφαλονιάς για την ανθρώπινη και θερμότατη φιλοξενία της και την Άννα ιδιαιτέρως για την πολύτιμη βοήθειά της στη διοργάνωση της εκδρομής μας. Εις το επανιδείν! 


Φωτογραφικό υλικό:

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην διαδρομή Άκολη-Μοναστηράκι-Άτρος-Ράγια

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην διαδρομή Άκολη-Μοναστηράκι-Άτρος-Ράγια

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην διαδρομή Άκολη-Μοναστηράκι-Άτρος-Ράγια

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην διαδρομή Άκολη-Μοναστηράκι-Άτρος-Ράγια

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην διαδρομή Άκολη-Μοναστηράκι-Άτρος-Ράγια

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην διαδρομή Άκολη-Μοναστηράκι-Άτρος-Ράγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου