Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση για την πεζοπορία στα Λάμπεια Όρη

Οδεύουμε σιγά σιγά προς την ολοκλήρωση των πεζοποριών μας για το 2017. Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η προτελευταία πεζοπορία μας στα Λάμπεια Όρη, δίνοντας ραντεβού στις 8:30 το πρωί στο χωριό Τσίπιανα.


Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή στην υψηλότερη κορυφή της Ηλείας με υψόμετρο 1796μ., ξεκινώντας από το χωριό Τσίπιανα στα 1100μ., με 3 ώρες άνοδο και αλλές 3 ώρες κάθοδο από διαφορετικό μονοπάτι, ώστε να καταλήξουμε στο σημείο συνάντησης μας.

Θα περπατήσουμε μέσα σε ένα πυκνό ελατόδασος μέχρι τα 1500 μέτρα και στην συνέχεια θα μπούμε σε αλπική βλάστηση, όπου συναντάμε και το οροπέδιο του Αστρά, από εκεί θα ανηφορίσουμε για την κορυφή φτάνοντας στο εκκλησάκι της Ανάληψης που είναι χτισμένο εκεί. Στην κορυφή θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε όλο το μεγαλείο του τόπου μας, καθώς από εκεί φαίνεται το δάσος της Φολόης, ο Ερύμανθος αλλά ακόμα και ο Ταΰγετος και ο Πάρνωνας.

Στην άνοδο υπάρχουν 2 πηγές όπου θα μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα για να πιούμε νερό και να ξεκουραστούμε.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η διαδρομή απαιτεί καλά πεζοπορικά παπούτσια και ότι δεν ενδείκνυται για αρχάριους.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, αντιανεμικό μπουφάν, μπατόν
Κατηγορία: A+
Διάρκεια: 6 ώρες


Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν μέχρι και το Σάββατο, για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής στα τηλέφωνα 6985659908 και 6937894450.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου