Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

4ο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού Δρυοδάσους Φολόης: Το Σενάριο

Δύο ημέρες μας χωρίζουν από το φετινό μας ραντεβού για το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού. Ήρθε η ώρα να σας βάλουμε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Και φέτος η υπόθεση ξεκινάει με ένα γράμμα από τον θείο Ονούφριο, που ποτέ δεν μας αφήνει σε ησυχία και πάντα έπειτα από τα γράμματά του ζούμε μια ακόμη περιπέτεια! Η συνέχεια της ιστορίας μας που ξεκίνησε το 2014 έχει ως εξής:

Πολυαγαπημένε μου ανιψιέ,

η επικοινωνία μας, έχει πλέον γίνει συνήθεια να πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή! Δεν γνωρίζω πως πέρασε η δικιά σου χρονιά, πάντως στο λατρεμένο μας δάσος άλλαξαν και πάλι αρκετά. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Όλοι οι κόποι που έχετε κάνει πάνε πλέον χαμένοι. Όπως φαίνεται, κάποιοι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να κατανοήσουν την σημασία που έχουν για το σύνολο κάποιες ενέργειες. Όταν γίνεται κάτι καλό και ωφέλιμο για όλους, κάποιοι προσπαθούν το όφελος να το κάνουν προσωπικό, ώστε να νιώθουν ότι είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους. Ανιψιέ μου, κάποιος έκλεψε το δέντρο με τα χρυσά μήλα... το δέντρο που με τόσο κόπο καταφέρατε να βρείτε αρχικά και να σώσετε στη συνέχεια, κάποιος το πήρε! Δεν ξέρουμε αν το πήρε για να το καταστρέψει ή για να το φυτέψει σε δικό του μέρος, αν και όλα δείχνουν ότι ισχύει το δεύτερο. Στο μέρος που το είχατε εσείς φυτέψει, έχει μείνει μια μεγάλη τρύπα μόνο, γεγονός που μάλλον σημαίνει ότι το μεταφύτεψε αλλού, αφού φρόντισε να το πάρει μαζί με το χώμα του.

Είμαι σίγουρος, ότι έχεις καταλάβει ήδη τι πρόκειται να σου ζητήσω! Ναι, πρέπει πάση θυσία να το ξαναβρούμε. Βέβαια, έχω σκεφτεί μια εναλλακτική λύση που θα σας βοηθήσει. Πέρυσι, λύνοντας το μυστήριο του αστερισμού των Κενταύρων, καταφέρατε ταυτόχρονα να αποκτήσετε το καπέλο του λαγού που μεταφέρει τον κάτοχό του στο χρόνο. Αυτό το πανίσχυρο εργαλείο, ίσως είναι η λύση που ψάχνουμε! Θα μπορούσατε με το καπέλο να μεταφερθείτε και πάλι στο 2014. Για ποιο λόγο; Απλά για να ξαναβρείτε το δέντρο με τα χρυσά μήλα από την αρχή, όπως και τότε.

Τα προηγούμενα χρόνια αποδείξατε ότι μπορείτε, όμως φέτος είναι λιγάκι διαφορετικό. Η οξυδέρκειά σας, ίσως δεν είναι αρκετή γι' αυτή την αποστολή. Χρειάζονται και γνώσεις ιδιαίτερες, που δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να τις έχετε. Παρόλα ταύτα, η κοινή λογική μπορεί να σας οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου σε συνδυασμό με ότι έχετε μάθει για το δάσος. Καλή επιτυχία σε σένα και στους φίλους σου.

Ο θείος σου 
Ονούφριος Ψαχνωμήλας 

Σας περιμένουμε...!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου