Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση για την νυχτερινή πεζοπορία στα Λάμπεια Όρη

Το πρόγραμμά μας για το νέο εξάμηνο, ξεκινάει με μία γνωστή μας διαδρομή, αλλά με εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες. Αύριο το βράδυ, θα λάβει χώρα ένα από τα πιο όμορφα φυσικά φαινόμενα. Πρόκειται για το "ματωμένο φεγγάρι", όπως είναι ευρέως γνωστό ή αλλιώς, ολική έκλειψη πανσελήνου. Ειδικά αύριο όμως, θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη μέχρι το 2100, άρα και η μεγαλύτερη του αιώνα που ζούμε (σύμφωνα με τους επιστήμονες της ΝΑΣΑ.

Η σκέψη μας λοιπόν, ήταν να ζήσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία, στην υψηλότερη κορυφή της Ηλείας, την Ανάληψη. Εκεί θα είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στο φαινόμενο και ταυτόχρονα, μακριά από τους θορύβους των φώτων του πολιτισμού.  Γνωρίζουμε ότι η ανακοίνωση αυτή είναι πολύ αργοπορημένη, δεν θέλαμε όμως να φανούμε ασεβείς, τις πρώτες πένθιμες μέρες, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική. 


Έτσι, δίνουμε αύριο ραντεβού στο χωριό Τσίπιανα, στις 5 το απόγευμα (17:00) με σκοπό να βρισκόμαστε στην κορυφή με την έναρξη της έκλειψης, περίπου 20:30 δηλαδή. Μετά το πέρας του φαινομένου, περίπου 00:15, θα ξεκινήσουμε από την κορυφή για να γυρίσουμε και πάλι στα Τσίπιανα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Φακός κεφαλής, ορειβατικά παπούτσια, μπατόν, νερό.
Προαιρετικός εξοπλισμός: Αντιανεμικό μπουφάν, σνακ.
Διάρκεια: 6-7 Ώρες (περπάτημα)
Κατηγορία: Β

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: 6973381207 και 6985659908.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου