Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Επανέναρξη Δραστηριοτήτων - Φαράγγι Αντρωνίου

Έπειτα από το αναγκαστικό διάλειμμα των τελευταίων μηνών, ήρθε η ώρα να ανταμώσουμε ξανά με τους φίλους μας, στην πρώτη μας μετά-πανδημίας εξόρμηση. Μετά και από την επικοινωνία που είχαμε με την φιλική ορειβατική ομάδα «Οι Φευγάτοι - Εκτός Δρόμου», αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε την επόμενη πεζοπορία, η οποία θα είναι στο φαράγγι του Αντρωνίου την Κυριακή 21 Ιουνίου.

Σεβόμενοι την προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα από όλους, προτιμήσαμε να γίνει μια πεζοπορία που δεν χρειάζεται να μεταφερθεί ο κόσμος με λεωφορείο, άρα να είναι κοντινή. Τι καλύτερο λοιπόν από το γνωστό μας δροσερό φαράγγι του Αντρωνίου.


Η συνάντηση μας θα γίνει στις 9:00 το πρωί στο χωριό Αντρώνι, όπου αρχίζει απευθείας και το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε για να διασχίσουμε το φαράγγι. Ξεκινώντας από ένα ξέφωτο με θέα την επιβλητική χαράδρα και το γραφικό ποτάμι που αποτελεί το φυσικό όριο του χωριού Αντρωνίου με τα γειτονικά χωριά Κούμανη και Φολόη.

Εκεί θα μπούμε μέσα στο φαράγγι, το οποίο έχει έντονο κατηφορικό μονοπάτι και πυκνή βλάστηση, με σκοπό να προσεγγίσουμε το ποτάμι. Η διαδρομή μας θα έχει αρκετά περάσματα και μέσα από το ποτάμι, το οποίο θα κάνει την εξόρμηση μας πιο περιπετειώδη. Ένα από τα σπήλαια που θα συναντήσουμε είναι το σπήλαιο των Κενταύρων με πανέμορφους σταλακτίτες, που έχουν σχηματιστεί με το χρόνια. Σε αυτό που εφιστούμε την προσοχή σας, είναι ότι πρόκειται για μια σχετικά εύκολη διαδρομή, που θα χρειαστεί όμως σε σημεία να δυσκολευτούμε σε κάποια περάσματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: δεύτερα παπούτσια και δεύτερο σετ ρούχων, μπατόν
Προαιρετικός εξοπλισμός: νερό
Κατηγορία: A+
Διάρκεια: 5:00 ώρες

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν μέχρι το Σάββατο, 20 Ιουνίου, για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής στα τηλέφωνα 6973381207, 6985659908.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου