Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Πεζοπορία στο Πλανητέρο

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουμε πεζοπορία στις πλαγιές του ΝΔ Χελμού, στην ευρύτερη περιοχή της Κλειτορίας. 


Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού στο Πλανητέρο, σε υψόμετρο περίπου 700μ. Από εκεί θα κινηθούμε ελαφρώς ανηφορικά μέχρι τον Άρμπουνα και στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς τον Άγιο Νικόλαο και την πεδιάδα της Κλειτορίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το υπέροχο πλατανοδάσος στο Πλανητέρο, να δούμε την υπέροχη θέα από τον Άρμπουνα και έπειτα από αρκετή ώρα κάτω από τους ίσκιους των δέντρων, θα κάνουμε και μια όμορφη βόλτα στην γραφική Κλειτορία. 

Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι 4-5 ώρες, χωρίς σημεία με επικίνδυνα περάσματα, ενώ οι κλίσεις δεν είναι πολύ μεγάλες. Είναι μια καλή ευκαιρία για πεζοπόρους χωρίς μεγάλη εμπειρία να γνωρίσουν ένα ακόμη υπέροχο μέρος της Πελοποννήσου αλλά και την όμορφη παρέα μας.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο, που θα ξεκινήσει από τον Πύργο στις 7:00 το πρωί με σημείο συνάντησης το πάρκινγκ του Lidl. Στάσεις θα γίνουν στο Στρέφι και στο Λάλα σε σημεία και ώρες που θα ενημερώνεστε τηλεφωνικά. Θα πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας ότι λόγω covid-19 το λεωφορείο θα κάνει χρήση του 70% του χώρου του, επομένως οι θέσεις θα είναι λιγότερες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνείτε στα: 6973381207, 6985659908 και 6937894450 το συντομότερο δυνατόν.

Εξοπλισμός: ορειβατικά παπούτσια, μπατόν, αντιανεμικό μπουφάν, παγούρι με νερό.
Κατηγορία: Α
Ώρες: 4-5








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου