Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πεζοπορία στο Μαίναλο 26/03/2017

Φωτογραφίες: Σπήλιος Μιχαλόπουλος

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η τελευταία προγραμματισμένη πεζοπορία του Μαρτίου, η διαδρομή ήταν Βαλτεσινίκο Λαγκάδια. Αφού, λοιπόν, ήπιαμε ένα πρωινό καφέ, ξεκίνησε η πεζοπορία μας από την πλατεία του χωριού Βαλτεσινίκο, όπου αμέσως βρήκαμε τις πρώτες ταμπέλες από το πλήρως σηματοδοτημένο μονοπάτι που επρόκειτο να περπατήσουμε. 

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Βαλτεσινίκο - Λαγκάδια

Το δυσκολότερο μέρος της πεζοπορίας μας το προσεγγίσαμε σχετικά γρήγορα, αφού από τα πρώτα κιόλας βήματα ξεκινήσαμε με ανηφορικό κομμάτι μέχρι τα 1400μ., με την υπόλοιπη πεζοπορία να είναι πιο βατή αφού πλέον ήμασταν στην κορυφογραμμή προς Λαγκάδια. 
Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Βαλτεσινίκο - Λαγκάδια


Το μεγαλύτερο μέρος το περπατήσαμε μέσα στο Ελατοδάσος, στο οποίο βρίσκαμε όμορφους σταθμούς για διάλειμμα και χαρακτηριστικά τοπία, όπως ήταν το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος, η κρύα βρύση, όπου κάναμε και το καθιερωμένο διάλειμμα για να πάρουμε δυνάμεις, και ένα εντυπωσιακό συγκρότημα Νερόμυλων.

Πριν μπούμε ξανά μέσα στο Ελατοδάσος για να προσεγγίσουμε το τελευταίο και κατηφορικό κομμάτι για περίπου 2 χλμ. ώστε να φτάσουμε στο χωριό Λαγκάδια, συναντήσαμε κάποια χωράφια με παλιά αλώνια και πεζούλες σαν σκαλοπάτια. Οι πεζούλες ήταν φτιαγμένες από ξερολιθιά και βοηθούσαν στις καλλιέργειες των αγρών συγκρατώντας τα χώματα.

Η πεζοπορία μας ολοκληρώθηκε μετά από 5:30 ώρες στο χωριό Λαγκάδια, με το κλίμα να είναι πολύ φιλικό μεταξύ των συνοδοιπόρων. Συνεχίσαμε όλοι μαζί, με την ίδια διάθεση για φαΐ και ξεκούραση σε τοπική ταβέρνα.

Φωτογραφικό Υλικό:

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Βαλτεσινίκο - Λαγκάδια

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Βαλτεσινίκο - Λαγκάδια

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Βαλτεσινίκο - Λαγκάδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου