Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση για την πεζοπορία στο «μονοπάτι της ευδαιμονίας»

Έπειτα από την πολύ όμορφη πεζοπορία - εκδήλωση, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την προηγούμενη εβδομάδα, έφτασε η ώρα για την πρώτη επίσημη πεζοπορία του 2020. Επιλέξαμε να μείνουμε εντός του νομού και να γνωρίσουμε ένα από τα εννιά καινούρια μονοπάτια που δημιουργήθηκαν στην Ηλεία στην περιοχή του Λύκαιου όρους με την ονομασία Apollo Trails. Έτσι, την επόμενη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, θα πάμε στο χωριό Αμπελιώνα και θα περπατήσουμε στο «μονοπάτι της Ευδαιμονίας».

Η Αμπελιώνα βρίσκεται 15 χλμ. μακριά από την Ανδρίτσαινα και από εκεί θα ξεκινήσουμε την κυκλική πορεία μας περνώντας από τα χωριά Αγιος Σώστης και Νέδα, και από τα λείψανα του ιερού του Πανός, καταλήγοντας ξανά στην Αμπελιώνα.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για μια διαδρομή περίπου 4 ωρών, η οποία στην αρχή ξεκινάει με ελαφριά ανηφόρα και μέσα σε πουρνάρια. Στη συνέχεια, ανεβαίνοντας πιο ψηλά και αφού έχουμε προσπεράσει τον Άγιο Σώστη, ξεκινάει και η θέα να γίνεται πιο πανοραμική προς την κοιλάδα της Νέδας έως την θάλασσα. Κατεβαίνοντας, θα φτάσουμε σε παραποτάμιο επίπεδο, οπου θα κινούμαστε για μεγάλο διάστημα. Η τελευταία ελαφριά ανηφόρα θα μας φτάσει και πάλι στην Αμπελιώνα, που θα σημάνει και το τέλος της πεζοπορίας μας.

Η μετακίνησή μας θα γίνει με λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινήσει από τον Πύργο στις 7:00 το πρωί στο πάρκινγκ του Lidl και στη συνέχεια θα κάνει άλλες δυο στάσεις, στο Στρέφι και στην Αρχαία Ολυμπία, 7:15 και 7:30 αντίστοιχα.

Για την αρτιότερη διοργάνωση της εκδρομής, παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα: 6973381207 και 6985659908.

Απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικά παπούτσια, μπατόν, σακίδιο πλάτης. αντιανεμικό μπουφάν, γάντια, σκούφος.
Κατηγορία: Α
Ώρες: 4:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου