Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Πεζοπορία στον Ταΰγετο 1/07/2017

Φωτογραφίες: Κασκαντίρης Γιώργος, Τσαπάρα Βάσω, Μπιλάλης Κώστας, Μπιλάλης Νίκος

Το εγχείρημα να προσεγγίσουμε την υψηλότερη κορυφή της Πελοποννήσου μέσω μια διήμερης εξόρμησης στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.


Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. πεζοπορία στην κορυφή Ταΰγετου στον προφήτη Ηλία

Η συγκεκριμένη πεζοπορία θα μπορούσε να έχει πολλούς χαρακτηρισμούς, καθώς ήταν η πιο δύσκολη και συνάμα η πιο όμορφη πεζοπορία που έχουμε κάνει, μακριά από τον τόπο μας.

Με μια ομάδα ιδιαίτερη, καθώς οι πεζοπόροι μας ήρθαν από διάφορα μέρη (όπως Πύργος, Πάτρα, Αθήνα, Στρέφη, Λάλα και Μηλιές) δώσαμε το ραντεβού μας το απόγευμα του Σαββάτου στο καταφύγιο, δίνοντας μας, έτσι, τον χρόνο να γνωριστούμε λίγο καλύτερα, απολαμβάνοντας ένα όμορφο βράδυ. Περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα η ομάδα μας ξεκίνησε την ανάβαση προς την κορυφή, με το σκοτάδι να είναι το κυριότερο στοιχείο που επικρατούσε στο περιβάλλον μας. Με αυτές τις συνθήκες στηριχθήκαμε στους φακούς κεφαλής που είχαμε ο κάθε ένας και στο ομαδικό κλίμα που επικράτησε από την πρώτη στιγμή στους κόλπους μας, δημιουργώντας έτσι μια δυνατή αγέλη, που αφήνοντας έξω εγωισμούς έθεσε όλες τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε στην κορυφή σαν μια γροθιά.

Περιπέτεια και αδρεναλίνη είναι οι δυο λέξεις που θα μπορούσε κανείς να πει χαρακτηρίζοντας τα συναισθήματα της ομάδας μας ενώ ανεβαίναμε το μονοπάτι, του οποίου μόνο την κλίση της ανηφόρας μπορούσε κανείς να αντιληφθεί. 

Έτσι μετά από τρεις περίπου ώρες, φτάνοντας πλέον λίγα μέτρα από την κορυφή, μόνο ανυπομονησία και δέος θα μπορούσε κανείς να νιώσει γι' αυτό που μόλις είχαμε κατορθώσει. Με την  πλειοψηφία της ομάδας μας να φτάνει κορυφή (21 από 23 άτομα), ενώ και οι δυο που έμειναν πίσω δεν τα κατάφεραν για λίγα μόλις μέτρα. Έτσι εμφανίστηκε σιγά σιγά το φαινόμενο της πυραμίδας με την ανατολή του Ηλίου, κάνοντας μας να νιώσουμε πως όλη αυτή η κούραση δεν ήταν μάταιη, αλλά μας αποζημίωσε διπλά. Μια εντυπωσιακή εμπειρία που αξίζει κανείς να ζήσει.



Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. πεζοπορία στην κορυφή Ταΰγετου στον προφήτη Ηλία

Αφού πήραμε λίγες δυνάμεις, ξεκινήσαμε τον δρόμο για την επιστροφή μας στο καταφύγιο. Πλέον με τον ήλιο να εμφανίζει μπροστά μας όλη την διαδρομή που είχαμε διανύσει, καταλάβαμε τον άθλο που είχαμε καταφέρει να φέρουμε εις πέρας το προηγούμενο βράδυ. Με τον ήλιο να καίει πάνω από τα κεφάλια μας, καθώς βρισκόμασταν εν μέσω καύσωνα και με το μονοπάτι να είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό πετρώδες, χωρίς ίχνος δέντρου, αυξήθηκε κατά πολύ ο βαθμός δυσκολίας της πεζοπορίας. Η είσοδος μας στο Ελατοδάσος ήταν η ευχάριστη νότα που μας ειδοποιούσε ότι πλησιάζουμε στο καταφύγιο.

Με το κλίμα να είναι πολύ καλό και φιλικό  μεταξύ των πεζοπόρων παρά την κούραση, συνέχισαν οι συζητήσεις και οι αστεϊσμοί σε πιο χαλαρό ρυθμό στην δροσερή, πλέον, σκιά του καταφυγίου. Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι οι υπεύθυνοι του καταφυγίου με την φιλοξενία τους και την συμμετοχής τους στην παρέα μας  συνέβαλαν στο να γίνει πιο ευχάριστη η διαμονή μας εκεί.

Φωτογραφικό Υλικό:

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. πεζοπορία στην κορυφή Ταΰγετου στον προφήτη Ηλία

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. πεζοπορία στην κορυφή Ταΰγετου στον προφήτη Ηλία

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. πεζοπορία στην κορυφή Ταΰγετου στον προφήτη Ηλία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου