Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση για την πεζοπορία Πέρσαινα-Λάσδικα

Έφτασε η ώρα να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του προγράμματος του Β' εξαμήνου. Η έναρξή του θα γίνει αυτή την Κυριακή, 16 Ιουλίου, με την πεζοπορία Πέρσαινα - Λάσδικα. Πρόκειται για το μονοπάτι που ενώνει τα δύο χωριά της περιοχής μας και δίνει τη δυνατότητα στον πεζοπόρο να γνωρίσει τρία μικρά φαράγγια που ενώνουν το οροπέδιο της Φολόης με την χαμηλότερη υψομετρικά πεδιάδα.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στα τρία φαράγγια της ορεινής Ηλείας, Φέγγρας Ενιπέα Κρυονερίου (Ούριζας)

Το ραντεβού μας είναι στην πλατεία του χωριού Πέρσαινα στις 7:30 το πρωί. Αφού πιούμε ένα σύντομο καφεδάκι θα μεταφερθούμε στο εξωκλήσι της Ανάστασης του Σωτήρος, απ' όπου θα ξεκινήσουμε την κάθοδό μας. Στο πρώτο μας κομμάτι θα συναντήσουμε μια έντονα κατηφορική διαδρομή μέχρι την αντιπυρική ζώνη του κάμπου των Μηλεών. Έπειτα περπατώντας πάνω στην αντιπυρική ζώνη θα φτάσουμε στο εξωκλήσι της Παναγίτσας όπου υπάρχει νερό. Σύντομα θα βρεθούμε στο πρώτο μικρό φαράγγι, της "Φέγγρας", που θα μας οδηγήσει κοντά στις πηγές του Ενιπέα και στο ομώνυμο φαράγγι, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Μετά από μερικά μέτρα ασφάλτου, θα περπατήσουμε εντός της κοίτης του Ενιπέα και σιγά-σιγά θα φτάσουμε έξω από τα πρώτα σπίτια του χωριού Νεράιδα. Εκεί, στο χώρο αναψυχής, θα κάνουμε μια μικρή στάση. Αφού φτάσουμε στο χαμηλότερο υψομετρικό σημείο της διαδρομής, θα ξεκινήσουμε την άνοδο από τον κάμπο της Νεράιδας μέχρι και το χωριό Λάσδικα, μέσω του φαραγγιού του Κρυονερίου (Ούριζα το ονομάζουν οι ντόπιοι). Η επιστροφή στην Πέρσαινα θα γίνει με αγροτικά αυτοκίνητα.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στα τρία φαράγγια της ορεινής Ηλείας, Φέγγρας Ενιπέα Κρυονερίου (Ούριζας)

Αυτό που χαρακτηρίζει την διαδρομή είναι η έντονη εναλλαγή στο τοπίο, αφού στα δέκα συνολικά χιλιόμετρα της διαδρομής, θα διασχίσουμε τρία εντελώς διαφορετικά φαράγγια, που θα γεμίσουν την ψυχή και το μυαλό μας με εικόνες και θα αποδείξουν για άλλη μια φορά πως ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης είναι η φύση. 

Απαραίτητος εξοπλισμός: Καλά ορειβατικά παπούτσια, καπέλο, αντηλιακό, μπατόν, δεύτερα παπούτσια (για το ποτάμι), νερό και δεύτερα ρούχα σε περίπτωση που θα βραχεί κάποιος.
Κατηγορία: Α+
Διάρκεια: 4:00 - 4:30 ώρες
Υψομετρικές αποστάσεις: 744μ. - 297μ. - 618μ.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξόρμησή μας παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι το Σάββατο 15 Ιουλίου, για την αρτιότερη οργάνωση της εκδρομής, στα τηλέφωνα: 6973381207, 6981638946, 6998333749.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου